Veilig en Natuurlijk

Blaasontsteking wordt veelal door bacteriën veroorzaakt. De gebruikelijke antibiotica blijkt veelal geen verlichting te brengen doordat de bacteriën resistent zijn geraakt. Natuurlijke geneeswijzen zijn een voor de hand liggende oplossing voor dit groeiende probleem.

Vroeger werd blaasinfectie behandeld met een  antibiotica kuur van een aantal dagen waarmee de bacteriën snel werden opgeruimd. Doordat antibiotica echter zo vaak wordt voorgeschreven en wellicht ook door het consumeren van vlees dat geïnjecteerd is met antibiotica, zijn heel veel ziekmakende bacteriën resistent geworden.

Geneesmiddelen tegen blaasontsteking kunnen daardoor nog maar moeizaam gefabriceerd worden. Mensen gaan op zoek naar natuurlijke alternatieven. Gelukkig zijn er wel zeven kruiden bekend die heilzaam zijn gebleken bij chronische blaasontsteking. We noemen er vier.

Buchu Struik

Agothosma Betulina, beter bekend als de Buchu struik, bevat genezende stoffen voor de urinewegen. Het werkt zowel antiseptisch als vocht afdrijvend, waardoor het ervoor zorgt dat bacteriën weggespoeld en uitgescheiden worden. Buchu verlicht de symptomen van blaasontsteking en chronisch geïrriteerde urinewegen.

CranberryCranberry’s of Berendruif, ook wel bekend als Uva ursi,  bevat één van de beste natuurlijke geneesmiddelen voor blaasontsteking, maar mag niet langdurig gebruikt worden in verband met mogelijke toxische bijwerkingen. Uva ursi is een  probaat middel. Het werkt bij infecties van de klieren en van de urinewegen en heeft een gunstig effect op blaasontsteking. De antiseptische werking van de plant zorgt ervoor dat zwellingen in de blaas verdwijnen en dat vervelende klachten als gevolg van de blaasontsteking verminderen.

Citroenmelisse
Citroenmelisse, normaal gebruikt als licht kalmerend middel, blijkt ook zeer effectief bij blaasontsteking door een aantal antibacteriële eigenschappen. Er zijn absoluut geen bijwerkingen zodat het zolang gebruikt kan worden als nodig.

Sint-JanskruidSint-Janskruid heeft zich Gedurende talloze jaren van gebruik in Europa bewezen een grote natuurlijke methode te zijn voor de behandeling van onder andere een blaasontsteking. Het heeft vrij krachtige antibiotische verbindingen, die ofwel intern of plaatselijk worden toegediend, afhankelijk van de situatie. Bij het zoeken naar natuurlijke behandelingen voor blaasontsteking, moet Sint-Janskruid bovenaan je lijst prijken, omdat de krachtige antibiotische bestanddelen een blaasinfectie genezen zonder enige grote bijwerkingen.

Voor ééns en voor altijd verlost van blaasontsteking?

Bekijk en Download “Hulp bij Blaasontsteking” nu >>>

Bekijk ook

Kruidenaftreksels tegen Blaasontsteking

Er zijn diverse kruidenaftreksels beschikbaar die helpen tegen blaasontsteking. Bekijk snel het overzicht kruidenaftreksels tegen blaasontsteking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *