Voeding en Blaasontsteking

Blaasontsteking Een Typische Vrouwenkwaal

Een speciaal dieet blijkt bij meer dan 98 % van de patiënten die leiden aan Interstitiele Cytisis (IC) de klachten die gepaard gaan met blaasontsteking te verlichten. Bovendien is een dieet iets wat jezelf in handen hebt. Vaak vragen mensen zich af: ”Waarom ik?”, maar zeg nu zelf, bijna iedereen krijgt op den duur wel met een of andere kwaal te maken.

De één krijgt suikerziekte, de ander reuma en de minst gelukkigen krijgen te maken met de ernstigste ziekte van allemaal; kanker. Dus Interstitiele blaasontsteking is  ons ”ding”. Vraag tien willekeurige mensen op straat of ze een bepaald dieet volgen en 9 van de tien zal bevestigend antwoorden. De tiende liegt waarschijnlijk.

Het goede nieuws is dat het individuele IC dieet niet zo heel erg streng is. De meeste IC patiënten zullen merken dat ze goed en gezond kunnen blijven eten. Je moet alleen zelf uitzoeken welke producten niet goed voor je zijn. Dat is het idee van het elimineer-dieet. Veel mensen zullen niet eeuwig een streng beperkt dieet hoeven te volgen. En hoewel andere patiënten  je goede raad kunnen geven, is het onwaarschijnlijk dat jouw dieet er hetzelfde uit zal zien.

Besef wel dat een dieet alleen onvoldoende zal zijn. De meeste IC patiënten zullen één of andere medicatie moeten innemen of medische behandeling moeten ondergaan zoals bijvoorbeeld blaas instillatie of bekkenbodemtherapie, in aanvulling op wijzigingen in hun leefstijl zoals je dieet en stressmanagement.

Maar…ik heb met eigen ogen geconstateerd dat een uitgebalanceerd dieet er voor zorgt dat de andere behandelingen beter aanslaan.

Laten we eens op een andere manier naar blaasontsteking gaan kijken. Denk eens aan de tijd dat je nog kind was en een geschaafde knie had opgelopen. Wat gebeurde er vervolgens? Waarschijnlijk waste iemand de wond schoon, deed er wat jodium op en een pleister. Vervolgens liet je het een tijdje met rust en heelde de wond vanzelf.

Maar wat zou er gebeuren als je drie keer per dag de pleister er af zou trekken, en vervolgens de wond met schuurpapier zou bewerken? Dan zou het veel langer duren eerder de wond genas, of niet soms?

Als we dingen eten die blaasontsteking verergeren worden de effecten van de medicatie te niet gedaan. Ik weet zeker dat wanneer  mensen tijdens een kuur beter zou letten op wat ze eten, de medicijnen veel beter zouden aanslaan.

Dus waarom zou je je arme blaas niet alle kansen gunnen zich helemaal te herstellen?

Bedenk dat alle middelen, medicijnen en behandelingen, dus ook een dieet, een tijdje nodig hebben om effect te sorteren. Het is misschien geen prettig vooruitzicht, maar het kan maanden en soms jaren duren voor je je beter voelt.  Maar uiteindelijk werkt het; duizenden IC patiënten zijn hiervan het levende bewijs. Je moet dus werkelijk geduld hebben en je lichaam de tijd geven zich te herstellen. Als je behoefte hebt aan ondersteuning zijn er altijd plaatselijke patiëntenverenigingen of kun je  je online aansluiten bij een lotgenotengroep.

Als je dus een nieuwe IC patiënt bent…doe er je voordeel.. vraag zoveel je wilt en zorg ervoor dat je er de dingen uitvist die voor jouw gezondheid van belang zijn.

Houd in een dagboek bij of op de kalender wat je eet, wat er in je leven gebeurt , welke medicijnen je slikt en hoe je je voelt. Als je er niet uitkomt, vraag dan een vriend of dokter hulp. Vaak kan een ander beter een patroon ontdekken dan jezelf, omdat die meer afstand kan nemen.

Ik zou willen dat ik jullie allemaal individueel kon troosten terwijl je nog aan het zoeken bent naar de oorzaak. Je kunt het, je KAN beter worden,  je kunt genezen…. Het heeft alleen tijd nodig. En geduld!

Voor ééns en voor altijd verlost van blaasontsteking?

Bekijk en Download “Hulp bij Blaasontsteking” nu >>>

Bekijk ook

Veilig en Natuurlijk

Blaasontsteking wordt veelal door bacteriën veroorzaakt. Natuurlijke geneeswijzen zijn een voor de hand liggende oplossing voor dit groeiende probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *